Δειγματική Διδασκαλία στο Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσσίου (1 Δεκεμβρίου 2021)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, στο Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Λογικής- Φιλοσοφίας, στην οποία παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί από όλα τα Λύκεια της Λεμεσού και της Πάφου. Το εν λόγω μάθημα αποτελεί επιλογή εμβάθυνσης για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου, που ακολουθούν την κατεύθυνση Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και διδάσκεται ως μάθημα απόλυσης στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Τη δειγματική διδασκαλία, με θέμα «Θαυμάζοντας το Ωραίο» ανέλαβε η φιλόλογος κ. Εύη Ζορπίδου. Η κ. Ζορπίδου ενεθάρρυνε τους/τις μαθητές/τριες να γνωρίσουν τις βασικές θέσεις του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη για την έννοια του «Ωραίου», να κατανοήσουν τους αλληλοεξαρτώμενους παράγοντες που αποτελούν την προϋπόθεση για τον εντοπισμό της «αισθητικής αξίας» στην Τέχνη και τον προσδιορισμό του καλλιτεχνικά Ωραίου.Οι μαθητές/τριες καθοδηγήθηκαν να αναγνωρίσουν την «αισθητική εμπειρία» ως προϊόν νοητικών διεργασιών του ανθρώπου και να εξοικειωθούν με τις αισθητικές κατηγορίες του «Ωραίου» και του «Υψηλού».

Τη δειγματική διδασκαλία παρακολούθησαν εκ μέρους της ΟΑΠ Λογικής-Φιλοσοφίας του ΥΠΠΑΝ οι Παύλος Δαπόλας (ΕΜΕ Φιλολογικών, Υπεύθυνος Ομάδας Αναλυτικού Προγράμματος Λογικής-Φιλοσοφίας), Δρ Ανδρέας Σοφόκλης (ΕΜΕ Φιλολογικών), Δρ Ανδρέας Γεωργαλλίδης και Δρ Ανδρέας Αντζουλής. Σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί δειγματική διδασκαλία, για το μάθημα της Λογικής-Φιλοσοφίας, στη Λάρνακα (Λύκειο Μακαρίου, 08.12.21).

deigmatiki didaskalia kolossi